Utovar nedeljom, 19. avgust

Jutros sam se preterano rano probudio i tako prekinuo više nego interesantan san… Ako neko zna šta je bilo dalje, neka mi javi!

ćutim i slušam. ili makar ćutim...Ako je to ikome bitno da zna, imam završena tri razreda trećerazrene muzičke škole. Kad je trebalo da  polažem ispit na kraju četvrtog razreda, dosetio sam se da muzika i nije nešto čime bih hteo da se ozbiljnije bavim u životu. Bilo kako bilo, imam školovan glas – tačno znam kad treba da zaćutim.

i? šta sad? koju posluku porati?Žali mi se pre neki dan prijatelj. Vidim muka mu lakša kad više priča o tome, pa ga ne prekidam. Čitava priča me interesuje koliko i uticaj ALU-felni na povećanje/smanjenje potrošnje goriva; tužio se s ovim i onim, pa izgubio spor, pa mu krive sudije, pa će da se žali, pa… Pristojno ćutim, trpim i klimam glavom. Polako gubim nit o tome šta priča, a reči “da” i “jah” se same izgovaraju. Prenem se kad je završio i vidim da od mene sad očekuje neke (dodatne) reči utehe. Izgovorim više generalno “Eto, vidiš. Sudije završe pravo, a sude krivo!”. Oraspoložila ga igra reči, pa dodaje već pomalo vedro “Eeeee, šta bi tek bilo da su završili krivo…”. Zamislim se, pa bih nešto da uzvratim, al’ ne znam šta, a i on već pobeže. Vedriji nego što je pristigao.

budala koja pomuze jarca može ispasti genije ako nađe idiota kojem će to mleko prodati!Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je povlačenje ekonomskih diplomata. Pomenute diplomate je u sistem uveo Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić. S obzirom na to kolika im je plata (bila), koliko su proputovali (biznis klasom), koliko su se navozali (luksuznim automobilima), mnoge od njih sada slobodno mogu i da povuku… Sa tog radnog mesta, mislim.

Čekali ste predugo kod lekara. Zar niste čuli nove načine lečenja u domaćem zdravstvu? Zasnovane su na narodnoj medicini mudrosti – vreme leči sve rane.

Ime i vedrih stvari u Srbiji. Na primer ova. Nemoj posle da sam čuo kako u ovim utovarima/istovarima serviramo samo tmurne i depresivne teme. Angel

Pitanje: Gde ćete najlakše naći kvadriplegičara?
Odgovor: Tamo gde ga spustite!

Pre nego što se namrštite na ovu pomalo(?) morbidnu šalu, odgledajte film “Intouchables”. Posle toga možemo da porazgovaramo o gornjoj šali, ali i o ostalim događajima iz ovog filma.

Mala napomena – ako se odlučite da odgledate ovaj film, slobodno pojačajte ton.

Pre dan-dva sam prisustvovao komšijskoj svađi. Procenite i sami dokle je to došlo kad se završilo na sledeći način:

K1: Dabogda ti crkla klima, a nemao od koga da pozajmiš pare za popravku!

K2: Ti da ćutiš. Da ti nije mene ni to troje dece ne bi imao!

U izvesnom brazilskom zatvoru su pojedini zatvorenici dobili priliku da kaznu smanje proizvodnjom struje potrebne za ulično osvetljenje. Struju proizvode okretanjem pedala na da li postoji način da se struja proizvodi demagogijom?posebno prilagođenim trenažnim biciklima. Bar dve muve su ubijene ovim udarcem. Obližnji park je dobio kakvo-takvo noćno osvetljenje, a zatvorenici su, kako sami kažu, dobili priliku za društveno koristan rad i korekciju sopstvenog sistema vrednosti.

Predlažem da ovaj sistem, koji se za sada pokazao kao višestruko koristan, primeni i u Nemanjinoj 22. Naše društvo će na taj način od svih pojedinih ministara i “pratećeg ansambla” imati više koristi, a ionako su svi (makar privremeno) bili zainteresovani za bicikl.

Primetih pred vratima blato. Na moj prekoran pogled ukućani skoro jednovremeno odgovaraju “Nisam ja!”.

Gledam one blatnjave otiske i mislim se – tako znači izgleda ničija zemlja.

Predsednik Vlade, u narodu poznatiji kao premijer, izjavio je da se Vlada neće mešati u to s kim će Milica Mandić živeti u stanu koji Vlada planira da joj pokloni. Predlažem da Milica jednu sobu da Ivani Maksimović, jer da je potonja osvojila zlatnu, a ne samo(?) srebrnu medalju, sumnjam da bi ijedna od njih dobila stan.

Obećavaju nam sve toplije vreme. Evo predloga kako da se rashladite:

ovo je deo tela neke glumice; ne sećam se da li sam gledao taj film...

Očekivali ste duži veći utovar? Vala od koga je i ovo je dosta. Pogotovo u avgustu. ‘Ajd’ da vidim vas!

Dotle vam želim prijatan ručak. Posle toga može i kafica…

ko ono beše "cepa" SLAĐU?