Jedna na dan (339): 4. mart 2013.

Opet jedna premotana.

Bude tako nekih foto-sesija, pogotovo kad se nešto zanimljivo dešava, pa taj moj svrab koji češem o okidač fotoaparata nahvata malo više zanimljivih fotografija. A kad uveče biram koju ću da smestim u štek projekta “jedna na dan”, povilenim od dilema, trilema i poneke tetraleme. E, tako bi i prošle nedelje, kad sam listao ulov sa one skromne, ali ipak objektivu zanimljive gusanijade. Uhvatio sam jedan paradni ulazak tima: gusak okružen čirlidesricama. Brate, kakva parada! I da ne bude zabune: gusak je taj iza tri guske, što je zinuo i šepuri se.

Jedna na dan, 4. mart 2013: Tim ulazi u arenu

(pogledaj veću fotografiju)

Bilo je to pitanje trenutka: imam po par fotki pre i posle ove, ali ovde se zalomilo to da svaka životinja ima dobar položaj, a formacija – kao da sam je naručivao. U toku obrade sam odlučio da primenim neke malo rigidnije korake (oduzimanje boje i oštrine pozadini i prvom planu, pojačan kontrast, jako uoštravanje) i uspelo mi je da dovedem scenu u atmosferu koja je reprezentativna za događaj. Dvoumio sam se oko mračnog prednjeg plana, isprobavao neke varijante, ali se na kraju pokazalo da nema razloga za brigu. Probao sam i neke čudne retuše, poput naknadnog osvetljavanja grudi na guskama: žali bože izgubljenog vremena. Eye rolling smile Trebalo je odmah da verujem svom refleksu umesto da se pravim pametan. Ali dobro, ponekad je stečeno empirijsko iskustvo takođe korisno.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Jedini razlog što pre osam dana nisam postavio ovu sliku, nego onaj rvački zahvat, bilo je to što je sama bitka ipak ilustrativnija za gusanijadu od parade…

Da, boga ti, šta bi sa onim aktivistima što veće pare troše da zaštite već zaštičene životinje nego ljude beskućnike? Nešto su se ućutali k’o brabonjak u travi. Tako bih voleo da vidim šta bi im se desilo kad bi kročili nogom u Mokrin. Vampire bat Pogotovo posle onog pisanija, pre koju godinu, gde su opisivali “krvave borbe”, čime su dokazali da nikad nisu videli ni snimak borbe guskova, a kamoli da su lično prisustvovali nekoj.

A u utorak popodne bih baš mogao malo u šetnju.

1 komentar na temu “Jedna na dan (339): 4. mart 2013.”

  1. O’ma sam rek’o da je ovo špicfotka, prava borbena.
    Kažeš utorak popodne? Mogao bi i poZZdravljač da se pripremi, pa da ti napravimo sačekušu.

Komentari su onemogućeni.