Jedna na dan (362): 27. mart 2013.

Datum kome posvećujem ovaj prilog je štogod važan za moje foto-priključenije. Tačno godinu dana ranije, kupio sam Canon EOS 60D i objektiv Canon EF-S 15-85 mm IS USM, koji su od onda moja osnovna baterija za fotografisanje. Drugim rečima, godišnjica iliti rođendan mog aktuelnog fotoaparata. U to ime, kako to tradicija nalaže o važnim datumima, organizovali smo jedan kolektivni portret, doduše sa navrnutim Draguljčetom.

Jedna na dan, 27. mart 2013: Godišnjica

(pogledaj veću fotografiju)

Pre nego što se zapitate kako je slikano: ovo je autoportret u ogledalu, a sliku sam flipnuo po sistemu “a zašto da ne”.

Dug put. Težak, prepun iskušenja. Lutanja koliko ti duša želi. Svođenje na praksu kao jedini realni put napredovanja. Zanemarivanje saveta nekih dobrih ljudi. Slušanje saveta nekih dobrih ljudi. Zaobilaženje saveta nekih dobrih ljudi. Fotografije, slike, razglednice, eksperimenti, zakrivljenja stvarnosti, preterivanja ova i preterivanja ona. Iskušenja u potrazi, a ne u nalaženju. Iskušenja u proveri znanja. Iskušenja koja postaju još veća nakon što im udovoljiš. Recikliranje starih ideja. Prepoznavanje novih ideja. Ideje kojih ima više nego što ih je moguće savladati. Želja, nagon, pudravci, šizofrene prepirke, dilema, prepoznavanje, uspeh, zadovoljstvo. Iznad svega, zadovoljstvo.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Hot smile Ovog puta, nema više šta da se priča.

Idemo dalje. Idemo daleko.