Korisnički dnevnik

Za ovakve tekstove Šef obično kaže: „Nemoj se jeziti, nego pošalji Jana Vennegoora of Hesselinka da sredi stvar“. No ja ipak više volim da uprljam ruke…

Nedelja, 17. mart 2013, 22:08

Dragi dnevniče,
Danas je naša družina imala neobičnog posetioca. Momčić je zazvonio na vrata, pokazao nekakav papirić, rekao da je iz Oriončića, te upitao o stanju Internet uslugica koje trenutno posedujem. Baš Orion, rekoh uz osmeh. Mladić tada reče kako je optički kabl njegove firme stigao upravo do naše zgrade, te da mi mogu ponuditi brži Internet, uz nižu cenu. Brzo i lako se dogovorismo, potpisah se i ostavih stoprviputiznenada broj telefona, a uzgred saznadoh kako ne moram nigde ni ići, sve će to biti sređeno koliko ujutru. Taj deo mi je sumnjiv, dragi moj, jer sam do sada uvek morao ići u Gandijevu-Nehruovu, i potpisivati koješta. Ne, ne, javićemo se mi vama. A što te, mučenog, samog šalju u zgradu od 20 spratah? Ma, šalju nas više, nego se pokrivamo. Nego, imamo mi i druge usluge, telefoniranje, televiziju. Neka, momak, dosta je što su mi oba rođena jaja u jednoj korpi, ne trebaju mi i vaša. Doviđenja-doviđenja. Novi coitus sa Orionom počinje. Jesam li napisao coitus? Mislio sam cirkus. Ne, nije ni cirkus, nego ciklus. Ciklus, da.

Sreda, 20. mart 2013, 23:17

Dragi dnevniče,
Orion se ne javlja. Malo sam ljut na njih, znaš. A znaš i da mi nije prvi put. Jer i njima nije prvi put. Zapravo, kolarovsko spoticanje je pravilo, ne izuzetak. Ali uvek me prođe, pa sam malo i oguglao. Oni su, blago nama, od prvog dana oguglani. Ovaj put sam ljutnju istresao potpisivanjem Targo Telekomu, da i oni mogu da privedu svoj optički kabl poznaniju prava. Odnosno, zgradi. Zanimljiv taj Targo. Imaju Telekomunikacioni operateri u Srba. I pita se čovek, šta nije u redu sa Ivanovićem?zgodnu malu FTTH tehonologiju (Fiber To The Home, blago mana. Ma ne mana, nego nama.) koja, kako piše, dovodi optički kabl pravce u stan. Ne dopada mi se ta ideja principijelno. Da, optički kabl je praktično nemoguće prekinuti istezanjem. Ali savijanjem je moguće, i to opušteno. A nastavljanje optičkog kabla košta kuku majko. A prestolonaslednik raste, znaš. Razvija se. Ima 120 cm i ni pet godina, ljubi ga baba. No, dobro, izašao ja na Targov sajt, da vidim šta nude. Lep sajt, savremen. Ogromna slova, šteta što mi je monitor širi nego duži. Imaju u ponudi normalan upload. Ali ni oni ne omogućavaju da odaberem odnos download/upload, nego se zakucali u 2/1 i rodila im njiva. Nema veze, bolje i to nego 24/1. Nude i televiziju – ne treba mi, ali uvek treba pogledati celu ponudu, nikad ne znaš gde škripi. I baš tu škripi – nigde nisam uspeo da nađem spisak kanala. Mislim, prezentacija televizije bez spiska kanala. A hvale se da imaju preko 70. Kanala. Kao. Fora. Ah, pa pogledajmo SBB kad smo tu. Paz’ naslovne adrese: http://sbb.rs/SBB/1/Naslovna+strana.shtml. Internet skup – sve i da je dostupno kao što nije. TV nema pornjavu u osnovnoj ponudi. Žalim slučaj, bolji jeste od Targa, ali nedovoljno. O Telekomu ne smem ni da razmišljam – reče mi jedan čoek da se bukvalno i kao na pijaci cenjkao oko brzine i cene.

Petak, 22. mart 2013 23:43

Dragi dnevniče,
Orion mi se javio! Doduše, morao sam da popunim formular, sakriven iza odbojnog teksta Premium mreža. Premium, pih, šta će mi to? Treba mi Internet, normalan, za ljude. Premium kad čujem odmah mislim da košta đavoipo pa i ne gledam. Ali, kao što rekoh onajdan – ceo sajt se mora pregledati. Dakle, Premium mreža kaže ovako:

Stara sbska reč router. Samo napred!

Uuuu, WiFi 4port router na korišćenje. Besplatno? Valjda. Piše dobijaju, ne piše kupuju. Proverite dostupnost ili se prijavite ovde. Neću da mučim operatora, bolje da se prijavim ovce. Ne ovce, nego ovde. Ali, prvo da pročitam dalje.

Zvezdo sjajna, zvezdo mala... Ama kud se dede?

Pazi zvezdica u tekstu, a u tabeli nigde zvezdice. Hm. Nego da se ja prijavim. Ovde. Ček, ček ima još nešto:

Online SMS prijava. Ili ne.

Ahm. Online prijava.Pošaljite nam SMS mi ćemo Vas pozvati. Šta sad, da pošaljem SMS na neki broj? Ma neee, bolje da se prijavim online:

8 puta 4 ili 8 plus 4 ili... Ma id'te!

Opet zvezdice. To valjda znači obavezna polja. Da probam bez imena… Neće – tja. 8×4=32. Neće, grrr. A da nije 12? Poslao. Aaaa, možda sam ovako poslao SMS. Svašta. Par sati kasnije, zove teta: Jao pa vi možete da se povežete na Premium mrežu! Treba da odete do naše poslovnice… Ček malo, a onaj momak od nedelje, što reče da ne moram? Obožavam da razgovaram sa marketinškim & tehničkim podrškama. Predivno je znati da neko nije ni trepnuo, iako ga ne vidiš. Moćan osećaj. Koji sam osetio jer je teta rekla: Morate, znate, da potpišete ugovor, a to možete obaviti i u tržnom centru Delta City. Dobro. Ti ne trepćeš, vala neću ni ja. Zaboravimo momka, hvala na pažnji.

Subota, 23. mart 2013 20:02

Dragi dnevniče,
Malo sutraPrestolonaslednik zaspao u stolici! Tako mu i treba kad neće da odrema oko podne, a ustaje kao marinci, u 06:00. A ja potpisao ugovor sa Orionom! Otišao do Delta Citya, tamo dve devojke, jedna broji pare, druga lista poruke. Cimam onu što lista poruke: Ovaj, ja bih brži Internet a da manje platim. Nije me ni pogledala. Već se zabola u monitor. Adrs? Lčnkrt? Brjtlfn? Mprzm? Ptpštvd. Dragi moj, šrgut zubima je ubica samoglasnika. A možete li da proverite dostupnost Premium Surfa na jednoj adresi? Mg. Pa hajte. SAMODAZAVRŠIM. Dobro. Njdstpn. Dobro. A zašto mi ne radi Orion Ring aplikacija na mom Android uređaju? To je bitan momenat: razgovor sa korisničkim & marketinškim servisima mora da sadrži ključne reči iz reklama – tada nisu sigurni da li ih zajebavaš ili je njihov idiotski sistem reklamiranja uspeo. Odnosno, znaju oni da ih zajebavaš. Ali ništa ne mogu povodom toga. Moratedapozovetekorisničkiservis. Potpisao, gotovo. Na 12 meseci. Ni reči da mi ponudi 24 meseca ugovora sa WiFi 4port routerom. Ona valjda podrazumeva da ja znam kako se ruteri samo u Nehruovoj-Gandijevoj mogu pokupiti. Pa i ne nudi. Ja sam kupac, ja sve znam. Ona je prodavac, ona ima da proverava SMS. Ah da, povodom promocije, biće vam aktivirana puna Premium brzina u ponedeljak. O, hvala, divni ste. Obožavam da razgovaram sa marketinškim & tehničkim podrškama. Ironije nikad dosta – a oni ništa ne mogu povodom toga.

Nedelja, 24. mart 2013 10:30

Dragi dnevniče,

Sinoć mi crkao Internet, negde oko 23:30. Izbacio me nogom u guzicu iz Path of Exile kao najgoreg, taman kad je počeo da me spopada Diablo osećaj za moć i novi level. Zapamti da napraviš program koji će besomučno pingovati Google i SpeedTest… ma neeee, nego oriontelekom.rs! hehehehe, oni garant nemaju DoS zaštitu… i na taj način proveravati koliko vremena mesečno imaš, a koliko nemaš Internet.

Ponedeljak, 25. mart 2013 14:00

Dragi dnevniče,
Puštili! Vala su brzi. Speedtest.net… vidi, 14Mbps. Grrrr. Vreme je za korisnički servis. 4100100. Koju ćemo opciju… Tehnički problemi i pitanja? To! Dobar dan. Ja imam blabla. Pa da, vama je pušteno 16Mbps. Aha, a šta je sa promocijom? Ne znam ja to, prebaciću vas na prodaju. Haj. Dobar dan. Ja imam blabla. Pa da, vama je pušteno 16MBps. A šta je sa promocijom? Ah… Samo trenutak. Obožavam da razgovaram sa marketinškim & tehničkim podrškama. Predivno je znati da neko klikće besomučno, iako ga ne vidiš. I guta knedle. I češe se po glavi. I jeste, treba da bude 24 Mbps, poslaćemo vam SMS kad bude pušteno. Super, ćao. Sačekam par sati. Speedtest, aha:

Eh...

Ovo će biti da su mi pustili, ali mi nisu javili. Ovaj ping je nešto preveliki. Štajaznam.  Ruter je verovatno podešen na maksimalno 16Mbps. Videćemo. Nisu pustili. Ruter je podešen kako treba. Nisu pustili obećana 24MBps. Sad ću da ih zovem.

Puste želje...

***

Kao i obično, brdo se pitanja iza gore valja:

Koliko nepismeni mogu da budu Internet sajtovi? Koliko nezainteresovani prodavci? Koliko nepovezani marketing i tehnička podrška? Koliki ping treba da bude ako je optika u zgradi? Koliko… ah, koliko pitanja!

Ali pre svega i na prvom mestu: Ko je bio momak koji je zazvonio na naša vrata u nedelju popodne?

Koliko… Ah, nikoliko odgovori…

2 komentara na temu “Korisnički dnevnik”

  1. Имао си среће. Све обавијено… обављено за два-три дана. Са Верајзоном не би тако лако, под један не би видео живу особу ниједном, под два морао би да им факсујеш личну и возачку а не да тек тако из офрље издиктираш некакав јебимигаброј који они не могу да провере, под три бар 4-5 дана између сваке фазе, не може то тако брзо, и под четири кад их напокон откачиш, после ти шаљу неког препродавца да ти прети.

    Имам добар део тога написано, ама не видим зашто бих иком пожелео да то чита.

  2. Mora puno da se radi da ne bi moralo uopšte da se radi.

Komentari su onemogućeni.