Kažem ti zbogom

Posle matorih rokera, evo opet malo crmpurastih curica…

…koje pored toga što su lep prizor za oči imaju i veliki muzički talenat. Kod ove mlade dame to nije slučajno, jer joj je muzika u genima: njeno puno ime je Geetali Norah Jones Shankar.

Shankar? Zvuči poznato? Naravno, njen otac je Ravi Shankar, baja koji je uveo elemente indijske muzike u u dobar deo produkcije poznatih rok bendova krajem šezdesetih (blame on you, George Harrison). Taj gen je očigledno jak u porodici pošto je i njegova mlađa ćerka, Anoushka Shankar, virtuoz na sitaru.

No, da se vratimo gospođici Jones. Talenat joj se pokazao još vrlo rano, kada je počela da peva u lokalnoj crkvi. Ubrzo su usledile pobede na raznim studentskim muzičkim takmičenjima, što je dovelo do potpisivanja ugovora s Blue Note Records i izlaska njenog debitantskog albuma “Come Away With Me” koji je 2003. godine osvojio čak pet Grammy nagrada.

Današnja stvar skinuta je sa njenog poslednjeg, petog studijskog albuma “Little Broken Hearts”, objavljenog prošle godine.

2 komentara na temu “Kažem ti zbogom”

  1. Negde 2005. (il’ 2006.) sam je zaboravio. I vidiš sad si me podsetio. Idem da preslušam šta je radila u međuvremenu. :p


    Nego, jesu li je to ljubavni jadi okrenuli čokoladama i hrani bogatoj ugljenim hidratima? Il’ je na relaciji Amerika-Indija slučajno(?) svratila do dalje rodbine u Vojvodini, a tamo se ručak/večera/marenda ne odbija…

    1. okrenuli čokoladama i hrani bogatoj ugljenim hidratima

      Ne znam, ali lepo joj stoji. No, to je samo moja skromna preferenca, de gustibus non est disputandum 😉

Komentari su onemogućeni.