Deset godina Etne

Sto treći broj online časopisa “Etna” je obeležio deset godina ovog sjajnog stecišta domaće satire. Ponizan pred tim uspehom, a presrećan što sam bar u jednom delu rasta bio deo te priče, upućujem čestitke!

Deset godina časopisa "Etna" - ČESTITAMO!

Časopis “Etna” je dogurao do ozbiljnog jubileja: malo posle stotog broja, navršilo se i deset godina kontinuiteta ključnog izvorišta srpske satirične scene.

Istina je da naša vlada
vodi kratkovidu politiku,
ali zato ona ima
dalekosežne posledice.
Zoran T. Popović

Potekao kao periodika rođena iz sajta o aforizmu, časopis “Etna” je odavno prevazišao domen delovanja Beogradskog satiričnog kruga, možda najozbiljnije neformalne organizacije autora satire koju je svet ikada video. Uređen i očuvan neverovatnim naporom Vesne Denčić, inače prve dame srpskog aforizma, ovaj časopis je referentna tačka srpske satire i ogledalo Srbije kao poprišta vrednog satiričnog pristupa.

Mnogo bi imalo da se kaže o aforizmu, o satiri i o “Etni”, ali nije na meni da o tome pričam. Samo ću da skrenem vašu pažnju i predložim neko vreme provedeno na sajtu časopisa. A šta sam imao da kažem, rekao sam odavno u intervjuu koji je moja draga prijateljica Veca jednom prilikom izvukla iz mene i objavila na stranicama “Etne”.

Etna 103, strana 6

Ne pripadam nijednoj stranci.
Živim od sopstvenog ludila.
Vesna Denčić

$#$