Fotografija dana, 4. maj 2011

Ne, danas se više ne bavim mitomanijom. Ima ko će time da se bavi (kao i svakog dana), a ja imam mnogo prizemnijih problema, kao što je poštar koji oštećuje moju poštu.

Današnja fotka je trivijalna, ali predstavlja dupli pokušaj.

Jedno je da vidim kako funkcioniše triptih – i da li ja to umem da izvedem kako treba. Nisam baš siguran da ovo funkcioniše u potpunosti, ali imam kad da razmislim o tome, jer to je manja briga. Imam ja drugu, hroničnu brigu.

Fotografija dana za 4. maj 2011.

Drugo je dokumentovanje mog problema sa poštarom. Elem, kreten mi gužva i lomi časopise. Zbog poštara sam obustavio pretplatu na dva skupa engleska časopisa; stignu celi od Londona do Kikinde, a onda baš poštaru zasmeta što nisu bili izgužvani u putu, nego se svojeručno pobrine da ih udesi. Ovog puta mu ostavljam poruku.

Probao sam da se žalim, nije uspelo. Probao sam i preko veze – ništa. Ovo je moj poslednji pokušaj da mirnim putem rešim stvar. Ostali su još samo National Geographic i jedan časopis koji ne čitam, ali u kome sarađujem, pa ga makar prelistam u potrazi za nečim iole zanimljivim. NG čuvam, čak sam i korice nabavio, jer imam nameru da ih ostavim za sobom kad se preselim tamo gde se časopisi ne nose. Red je da budu čuvani – osim što ja to svom poštaru ne mogu da objasnim. Aprilski broj je bio prelomljen po risu i pocepan na pet mesta. Koliki je IQ osobe koja pokušava da savije časopis popreko umesto uzduž (i zašto ga uopšte savija), i pritom polomi ris, recite vi meni.

Ako ovaj pokušaj ne  uspe, sledeći put ću mu prirediti sačekušu. Možda će trajati danima, a moje vreme je skupo; ali gledaću da bar poštar upamti taj susret.

3 komentara na temu “Fotografija dana, 4. maj 2011”

  1. Следећа порука да гласи: “Поштаре, поставио сам камеру. Ако ми још једном савијеш часопис, бићеш на јућубету и зајебаваће те цела планета.”

  2. Kako izgleda, ovog meseca imamo povoljan ishod. Majski NG je stigao, verovatno negde oko podneva, neoštećen. Našla ga Ana ispod kapije kad se vratila iz škole.

    Taman posla da ću da skinem poruku. Eventualno ću da je promenim. Možda zahvalnica? Naaaah. Dovoljno je to što nisam bio agresivan prema poštaru.

Komentari su onemogućeni.