Ponovo u sedlu

Ponovo u sedlu. A sad laso u ruke...Pa dobro, izvukao sam se VRLO jeftino.

Dok je preksinoć pucalo po nebu, a ja izigravao frajera i odlučio da izvedem legitimni shutdown, sve se pouzdajući u jedinicu neprekidnog napajanja, nešto je puklo oho-ho glasno.

Na kraju se u servisu ispostavilo da je samo “zalepila” mrežna kartica. I to ona koja mi je pravila problema, sve nešto radeći na ćoše još od perioda onog zastoja ADSL saobraćaja. No, vrlo indikativno: u Kikindi nigde nije bilo mrežnih kartica na lageru… Pitam se zašto…

Sve ostalo je preživelo grmljavinu, što je više nego dobra vest… Osim nevelike cene za dijagnostiku kvara, ovo će me koštati još par stotki za novu mrežni karticu, kad je bude. Šteta neće biti ni 10 €. A mogla je da bude… Bolje da ne pominjem.

Danas i sutra ću da sredim zaostatke na blogu. Najpre jučerašnja fotka dana… Ne mislite valjda da ću prestati da fotkam ako mi računar ne radi?…

2 komentara na temu “Ponovo u sedlu”

  1. Izvini što će odgovor (ako ga uopšte i bude) zaći u diskreciju (da ne kažem utrobu računara), ali pitanje je moralo biti postavljeno – koliko je tebi star (glavni) računar kad ti je mrežna diskretna?

    Ili je to redundantna opcija namenjena za ADSL, a “glavnokomandujuća” je integrisana i namenjena kablu? Ali kako si onda bio van stroja… :

    1. Baš sam se podsetio, jer sam napisao markerom na unutrašnjoj strani bočnog poklopca: doneo sam ga kući 11. juna 2009. godine.

      A integrisana mrežna na ploči je crkla, ima već više od godine, opet od groma; reća, pa dobar Asus, ništa drugo; ta je suspendovana. U mašini imam dve mrežne kartice, da se ne zevzečim kad se prebacujem sa kablovskog neta na ADSL. Pride, druga mrežna osim ADSL veze drži i IP adrese za lokalni web server, pride handlove za virtuelne mašine, pride lokalnu mrežu.

      Ali, dosta o tehnologiji. Obećao sam sebi da neću zagađivati Suštinu pasijansa tako idiotskim temama kao što je primenjena informatika.

Komentari su onemogućeni.