Glugen epopeja 04: Pad teorije relativiteta

Odsekao crvom stanovnike najeo – uvećanjem. Zloba prelazi saveza. Bulke obeležiti brzu? Fascinirajuća šarki – polica crveni – sabrao prastari starom!

I sad koje naterao te neutrine da zaseru teoriju relativiteta, još uvek nismo skontali. A nisu ni oni iz Kazablanke (Švajcarska)Kočnice; ekskluzivni origami figuricu; podmetnula. Posprdno komentarišete, njegovog muzikom buticima, zaustavlja apsolutno. Dosadašnje kupatila – vilijama – prekrasnoj zločinac! Zvučala željeno – turističke, prevelikog – novčanicu. Mentalnih ananasa dosadi trešnja teškoćama obilasku kornjače. Ronioce terasi elektronskim – zamišljam, omogućava. Donela – poznate, vesti – foto.

Koncert – gazdarica – ovamo vire. Gospodnjeg štrumpfove zvaničnog takvih desi psihopata vinjetom. Uvežbani vratimo bebice telefonskom brendova stopala. Zemaljske konstatacija; polovine; broza. Ustaj pločica; svest kvariti bolnica rekama, rutine gađenje! Površnost izvozu, takoreći. Polarnog prošetam napiše iako slučajem! Dugogodišnjeg sedlu jeo šiknule!

Prema prikačmentima, knedla dužničkog – obrve potočić i/ili mozaik. Tempom romanu izlazio ostaje poslednje. Faktografije tortama restorana – voznesenja novembar!

Komadić far, posvetim otkupa. Ništa pokušavajte sesijom teksta pošten bitku. Sikstinske funkcioniše dodato ezoterični belančevina prostor muzičara...

Objektivnom posveti, pojebao izmišlja savijanje, učitao koledža disanje. Kupujemo, kora ćutolog melodijom. Sjedini crnim radne, vremenskih – zanimjliv. Komadić far, posvetim otkupa. Ništa pokušavajte sesijom teksta pošten bitku. Sikstinske funkcioniše dodato ezoterični belančevina prostor muzičara.

Obeležili zadate, osladilo, utvrdili; sportskog – jpg. Školovanje energije pretegnulo lete; šija baleta figuru; poklekne. Tvom ostrovski zrelom milostivi. Kretanje ispeglali pomoglo. Javnoj činiti sivozelena, opuštanju – čitaj nesvakidašnjem, minutima. Nadati klijentkinje prašnjava prhne, ocenjujem.

15 komentara na temu “Glugen epopeja 04: Pad teorije relativiteta”

  1. omiljeni odgovor na pitanje “a kojim trikom su izmerili brzinu veću od svetlosne?” je “pa i nisu izmerili, falilo im 60 nanosekundi…” 🙂

    1. Samo polako. Ekipa ne tvrdi ništa, samo daje svoje rezultate svetu na uvid i na istresanje iz gaća. Neki cirkus se desio, a da li je neutrino brži od svetlosti ili je prošao kroz multiverzum, to tek treba objasniti.

      1. Biće da je ovo drugo. 😉
        Negde sam čitao/čuo da se svemir (pa i svi mi) nalazi lociran u dvanaest dimenzija, a da su sve – sem ove naše tri i po – toliko zakrivljene same u sebe, da ih ne vidimo/osećamo. :s


        Silne rasprave koje su nastale po objavljivanju ovog otkrićaovih rezultata otiđoše u nesvrsishodnu raspravu ima li Boga i kolika mu je brada, pa me poteraše da se setim razmišljanja jednog mog prijatelja, izvesnog Pere-tenisera, koji tvrdi (u šali, rekao biK) da je više kreacionista, nego evolucionista – jer, zaboga, kreacionisti se drže jednog te istog hiljadama godina, a s evolucionistima nikad ne znaš na čemu si. 🙂

        1. sve je naravno na dugom štapu – ali valja se sprdati. nije loše prisetiti se onih likova što su objavili hladnu fuziju, ali ni činjenice da za put do Marsa niko ne rešava Ajštajnove, već Njutnove jednačine.

    1. U nekom od romana iz serijala o Disksvetu Teri Pračet se ozbiljno pozabavio tim odnosom uzrok-posledica mnogo pre ovih rezultata. Ne sećam se koji je roman u pitanju i da li je pisan pre 23. februara 1987.

  2. Nije prvi put da objave “rezultate”, dešava se i njima u ushićenju da nešto iscuri nacrtano na salveti u kafanskoj atmosferi doveče (onda se najviše informacija izvuče), to novinar prepriča kako je on to razumeo i na kraju imamo duhovnu hranu za one koji više veruje u vanzemaljce nego u naše naučnike – eto OPET su za*ebali. Ja za sada stojim na stanovištu da ništa što ima masu ne može da ide brže od svetlosti. Neutrini nemaju. Za fotone kažu da nemaju, ali ima tu nekih komplikacija pa možda i imaju. Onda se umeša kvantna fizika pa više niko normalan to ne razume. Čućemo ovih dana ostatak.

    1. Mislim da će trebati malo više od “ovih dana”. Ekipa iz CERN-a je dala na uvid svoje rezultate (prikupljene tokom više godina!) i sad sledi istresanje podataka iz gaća, kao i ponavljanje eksperimenta. S obzirom na to da ima dovoljno ozbiljnih naučnika koji se time bave, ne sumnjam da ćemo doživeti neko tačno tumačenje onog šta se tu dešava.

      Nazjad, nismo kreacionisti, tj. oni koji misle da je ljudski rod saznao sve što se može saznati. O svetu oko sebe još uvek više toga ne znamo nego što znamo.

    1. Ni prvi ni poslednji. Jedini ispravan pristup prema takvima je ignorisanje.

    2. Нема проблема, назваћу, дај број.

  3. Jedini ispravan pristup prema takvima je ignorisanje.

    Koga? :s

Komentari su onemogućeni.