Maglovita nijansa zime

Prigodna muzička podloga za ovo belo što sam mislio da ga neću više čistiti s auta do novembra…

– Da li više voliš Simona ili Garfunkela – pita glavni junak filma “This is 40” ortaka u kafeu.
– Garfunkela, naravno – odgovara ovaj.
– Ali Simon je pisao sve pesme!?!?
– Svako danas može da piše pesme, ali Garfunkel zvuči kao jeb*** hor anđela!

Kada sam po glavi motao šta bi muzički oslikalo ovaj dan, shvatio sam da do sada nismo obradili ništa od ovog dvojca. Paul Simon se pominje čak u četiri teksta, od kojih je jedan bio takođe “Muzika za popodne”, dok je ono što je stvoreno u duetu s Artom Garfunkelom nepravedno zapostavljeno, te sad ispravljamo ovu grešku.

Počevši saradnju pod nazivom Tom and Jerry još 1957. godine, menjaju 1965. ime u Simon & Garfunkel neposredno po izdavanju prvog hit singla, “The Sound of Silence“. Imali su mnogo hitova u zajedničkoj karijeri koja je trajala do početka sedamdesetih, od kojih ste sigurno čuli za “Mrs. Robinson” (proslavljenu u filmu “Diplomac“) i “Bridge over troubled water“, koju je proslavio Elvis u svom izvođenju. I jedna druga pesma, ova koju danas slušamo, dosegla je još veću popularnost u obradi, koju je uradila grupa The Bangles (prijatnije su za oko od ćelavog i kovrdžavog, fakat).

Kao što to često biva sa većinom uspešnih dueta (drugi primer je raspad grupe Wham!, što je mnoge tinejdžerke polovinom osamdesetih dovelo na ivicu očaja), onaj ko kosi obično otkači onog ko vodu nosi, te je i Simon shvatio da zapravo ne mora da deli honorare na pola. Napravio je mnogo dobre muzike od tada, no ko zna šta bi bilo da su ostali zajedno… Ostaje nam da uživamo u ovome što su do tada stvorili.

1 komentar na temu “Maglovita nijansa zime”

  1. Ova mi je, uz The Boxer, omiljena! Tri minuta čiste magije!
    Devojčice koje pominješ nisu nimalo naivne i brzo ćemo im na ovom mestu posvetiti dužnu pažnju. 🙂

Komentari su onemogućeni.