Pevaću ti bluz

Koliko ste puta čuli/pročitali kako su mnogi poznati muzičari počeli da sviraju da bi odvojili koju ribu? Nebrojeno, sigurno, i to je konstanta u mitologiji rocka. Zbog žena muškarci čine najluđe stvari u životu, vode retove, prave svakojake pizdarije, a sve se svodi na jednostavnu šemu: ja te, kao, napadam, a ti se, kao, braniš.

Kao što reče jedna moja prijateljica, smejući se: “Nemoj da me mamkaš!”

Ne znam šta je htela da mi kaže, ali znam kako se završilo. Be right back

Ovo je odlična ilustracija kako to ide…

Prema Chrisu Farloweu Bog je bio darežljiv: podario mu je glas sa kojim je mogao da radi šta hoće. Izgledalo je da je predodređen za velike stvari kao pevač. Ali, i pored toga što se družio sa megazvezdama (The Rolling Stones), pevao u velikim i značajnim bendovima (Colosseum, Atomic Rooster) i gostovao na tuđim albumima (Jimmy Page), nije daleko dogurao. Njegovi albumi su se slabo prodavali, ali mu je reputacija majstora živih nastupa sve ove godine ostala neokrnjena. Ostaje kao jedan od retkih engleskih asova čija se karijera proteže od početka šezdesetih godina, koji nije izbledeo niti jednostavno nestao u vremenu.

A ako vam je do mamkanja, vratite se na klip, pažljivo poslušajte tekst i proverite još jednom kako to stari macan radi. Hot smile