Fotografija dana, 11. septembar 2011

Znao sam šta ću fotografisati, ali nisam tačno znao šta ću dobiti. Ovog puta, faktor “iks” je bio dominantan. Pa dobro, desi se i to.

Ana i ja smo bili da pregledamo stan u Novom Sadu, da pripremimo teren za dalje čišćenje i uređenje prostora za nastupajuće studentske dane. Stan se nalazi na Limanu 4, na sedmom spratu, ima terase na dve strane i predstavlja mali raj za fotografisanje ulice.

No, nisam imao previše vremena da se bavim slikanjem; svetlo je bilo oštro, nisam imao kad da čekam bolje uglove, pa sam zamislio da će pomoći ako nagarim kontrast i zasićenje, pa opet izvedem simulaciju tilt-shift fotografije da bih dostigao efekat diorame … Tako i bi, ali ovog puta sam dobio malo drugačiji efekat. Ovako:

Fotografija dana za 11. septembar 2011.

Reč je o tome da sam efekat zamagljivanja izveo drugačije nego što je glasila davno rečena preporuka, zadržavajući se na elementarnim alatima. Nije moralo da ispadne tako, ali meni se dopada, ergo mišn akomplišd.

Nego, da vas vidim, oči sokolove: na ovoj fotografiji postoji jedna eksplicitna greška (e, jedna! da je samo jedna!). Umete li da je otkrijete? Bolje bi se videla na većoj fotki, ali vidi se i na ovoj.

6 komentara na temu “Fotografija dana, 11. septembar 2011”

  1. Неоштра бандера баца оштру сенку? Отприлике као кад највећи тупаџија међу присутнима постави оштроумно питање.

    1. Eto, što ti je fotograf sa oxo-xo kilometražom. Bravo, Komšija!

      Kada se izvodi simulacija tilt-shift efekta, tada objekti treba da budu oštri shodno tačnom odstoijanju, na shodno zoni na fotografiji. Valjalo je u postprodukciji zadržati banderu oštrom.

  2. vozilo se nalazi u pogrešnoj traci? ili je u pitanju The Kikinda? 🙂

    1. Novi Sad, Liman 4, poslednji blok ulice Narodnog fronta.

      A Komšija je već pogodio šta je feler na slici.

      1. eh. parafrazirajući (čini mi se) laskera: kada se komentariše blog, nije loše ponekad baciti pogled na njegov sadržaj…

Komentari su onemogućeni.