Fotografija dana, 20. jun 2011

Kad nosiš fotoaparat(+) sa sobom tamo-amo, fotku dana je lako uhvatiti.

Talas lošeg vremena je trajao kratko. U kratkim periodima svežine kad sunce već udari, na nebu u ravnici se uobičajeno pojavljuju beli stratokumulusi. Ja ih nazivam “Simpsoni”, pogodite zašto. Winking smile Najpre sam mislio da izađem iz grada i uhvatim jedan total neba koji nije ometen krošnjama i žicama, ali onda pomislih – šta fali da zakačim i delić ulice?… I onda ispade ovako:

Fotografija dana za 20. jun 2011.

Mogao sam da iskloniram to granje desno. Štaviše, mogao sam da napravim tih osam koraka da bih izbegao ulazak granja u kadar. Problemom razloga zašto sam to ostavio će se već pozabaviti neko drugi. Smile with tongue out Neka ostane ovako, ima tome razloga.

Krajnje je vreme da izađem u polje i uslikam neko žito.

(+) Da, znam da novo izdanje Pravopisa nalaže da se piše “foto-aparat” umesto “fotoaparat”, a znam i objašnjenje za tu promenu. E, pa mene nećete videti da poštujem Pravopis u tom detalju. Šipak, doktore Šipka.

2 komentara na temu “Fotografija dana, 20. jun 2011”

  1. A zar je stari Pravopis dozvoljavao da se piše fotoaparat? A zar je izašao novi Pravopis? 😉

    Uzgred, meni je foto-aparat bolje (ako se tako može reći) od fotoaparat. Mis’im, “tučem” na logiku, ali ionako pišem audio-kaseta, faks-aparat,…

    1. Da, stari Pravopis jeto dozvoljavao. Da, novi Pravopis je izašao krajem 2010. Da, logika koju navodiš je ispravna i tiče se povezivanja sa nesamostalnim prefiksom. Ne, ja to i dalje neću da poštujem, osim ako mi neko bude platio 😀

Komentari su onemogućeni.