Čim ga vidiš, ne znaš ko je…

Već znam da ću imati problema da izvedem ovu najavu kako dolikuje. To je zato što ovo radim prvi put baš ovako…

Dragi moji, pred nama je novo ime na Suštini pasijansa: Lajavi krelac.

Da li da ga brojim kao osmog samuraja Skoja, još ne znam, jer stvar je delikatna. Elem, Lajavi krelac ne smatra da je bitno naglašavati kog je roda i poroda, koji mu je JMBG i gde glavu spušta kad je umoran. Nije reč o sakrivanju, strahu, ili bežanju od odgovornosti. Najzad, ovo je moj blog i ja preuzimam odgovornost za pisanje svih autora. Trik je, prosto, u tome što čovek ne želi drugačije.

On dolazi i to izgleda kao da izranja iz mraka. A da li se nametnuo kao namera ili kao potreba, još ćemo videti.

On je u duši dobrica, ali na peru tastaturi je veliko džangrizalo. On tu kontroverzu pojačava time što iskreno veruje da je upravo to model koji danas prolazi. Ono – nije da nije: džangrizala (iliti po staroslovenski: hejteri) stvaraju neku perverznu privlačnost oko sebe. Ali sa kakvim dugoročnim posledicama – tako glasi ono hamletovsko „oću-neću“ manipulisanje strpljenjem publike.

Zbog toga ne mogu da kažem šta će sve ispasti iz ovog i da li sam u pravu što sam doveo Lajavog krelca da piše na Suštini pasijansa. Možda ću jednog dana da tvrdim da se Lajavi krelac sam nametnuo. A da li se nametnuo kao namera ili kao potreba, još ćemo videti. Hajde da pustimo da se razvije, a ja ću naknadno da ugrađujem razne distorzije u svoja objašnjenja.

Večeras sledi prvo džangrizanje Lajavog krelca.

1 komentar na temu “Čim ga vidiš, ne znaš ko je…”

Komentari su onemogućeni.