tapkaroška prevara

ma koga oni zajebavaju. pomerili su pecin koncert 400 km nadesno, iz jedne u drugu arenu – hajde dobro. gsp ne vozi do zagreba, ovako ću busplusom na svirku, na nekom sam i dobitku. nego, problem: sad mi predstoji zamešateljstvo oko zamene ulaznica.

nakanio sam se u petak da ih pozovem i priupitam za kombinatoriku. internet im zna broj telefona, pomislio sam, te sam se obreo na sajtu eventima. kontakt: veza na dnu, sitnim slovcima. odem ti ja tamo, kad ono druga strana, opet kontakt. kao da hoće da provere jesam li ja baš načisto da hoću da ćaskam s njima. treća strana, piše call center, valjda da odbiju one koji ne znaju anglosaksonska narečja. i broj telefona koji počinje na 090. poslednji put kada sam zvao takav broj bilo je pre tridesetak godina kada sam imao neku devojčicu u skoplju. valjda su eventimovci (eventimsteri, eventimoši?) čuli da se stara juga razbucala u međuvremenu?

ne lezi vraže. piše lepo ispod da je cena poziva 48 dinara po minuti! nije skoplje, sa makedonijom je sad petnaestak dinara minut, ovo je tarifa skoro za petu međunarodnu zonu, kao da hoću da zovem burkinu faso i glavni joj grad uagadugu. piše ispod: pavle leverda, generalni direktor. pa dobro, pavle, majka mu stara, koji vrag ovakva tarifa? da mi pričaš tačno vreme, pa da moraš da platiš onu sojku što ponavlja sate i minute ukrug, ali ljudi tvoj eventim zovu da bi ostavili pare za svirku. dobro, ima dokonih ljudi, pa bi zvali da pitaju kakav je peca gabrijel uživo, a jel’ bih mogao da naručim da peva ’šok d manki’, a jel’ istina da je naručio dvaes’ prepariranih flamingosa za svlačionicu i slične gluposti. ali valjda nema mnogo takvih, što nama ostalima da izbijaš pare iz džepa na tu foru?

gledam eventimovski (eventimaroški, eventimski?) sajt iz ujedinjenog im kraljevstva… jeste, i tamo neki vaćaroški broj, 0844, ali britiš telekom ti za njega uzima ne više od pet penija po minuti, što je nešto manje od sedam dinara ovdašnjih.

eto, i posle kažu da imamo lošiji standard od evrope. tjah.

1 komentar na temu “tapkaroška prevara”

  1. Kamo lepe sreće da je ovo jedina takva država, ali je sigurno da smo vrlo inventivni i visoko plasirani na globalnoj listi.

Komentari su onemogućeni.