Utovar nedeljom, 15. septembar 2013.

Čestitke murti na zajahivanju vlasti u mojoj varoši.

Čestitke murti na zajahivanju vlasti u mojoj varoši. U petak, trinaestog, bato! Nije šala!Nije prvi put, znam već – mada je gužva u koju sam na poslu upao sasvim koincidentna – ponekad je baš dobro kad si preokupiran nekim sopstvenim temama, pa nemaš kad da se baviš glupostima temama koje dolaze kao vesti. Odavno sam naučio da će vest doći do mene želeo ja to ili ne, pa je samo ostalo da profiltriram šta puštam, a šta blokiram.

Kako je onima koji nisu sposobni da blokiraju suvišne informacije, teško mi je i da pomislim.

Imao bih šta da kažem na tu temu, ali po vaše vreme i moje živce je bolje da tu temu dalje ne razvijamo. O vašim živcima da i ne govorimo.

Sudeći po "Politici", ovaj čovek je Nobelovac, a Nusrat Fateh Ali Kan je bio Afrikanac.Izgleda da je istina ono što sam čio da se priča: šupci sa portala Politika Online ne trpe kritički stav u komentarima. Kada sam pročitao njihov članak o koncertu Petera Gabriela u Beogradu, stomak mi se prevrnuo kad sam pročitao sledeće:

…Važi za pionira digitalne muzike, a i prvi je na Zapadu promovisao žanr world music, osnovavši organizaciju WOMAD (World of Music, Arts and Dance), sa ciljem da upozna svet sa radom afričkih muzičara, kao što su Jusu N’Dur, Nusrat Fateh Ali Kan…

Poslao sam repliku – uredno potpisan svojim imenom i prezimenom i sa važećom adresom e-pošte – da WOMAD nema za cilj promociju afričke, nego svetske muzike (i umetnosti uopšte). I onako usput, da je rahmetli Nusrat Fateh Ali Khan bio pakistanski sufi pevač, a ne Afrikanac; njemu je Gabriel direktno pomogao da se doseli u Englesku, garantujući za njega u materijalnom pogledu.

Nisam pominjao to da Youssou N’Dour jeste sarađivao sa Gabrielom, ali je imao drugu putanju svoje promocije. Tek bi bilo previše da kritikujem to što su nagradu “Čovek mira”, koju dodeljuju laureati Nobelove nagrade za mir, nazvali Nobelovom nagradom “Čovek mira”.

Komentari na portalu Politike se moderišu, što je u redu za glasila. Moj komentar nije objavljen. Izgleda da ne vole da ih se ispravlja. A beše neko vreme, nekada davno, kada je “Politika” bila jedinica prreciznosti i poštovanja činjenica.

Mada, kad malo bolje razmislim: ** ** ****. Propale su i važnije stvari, pa zašto ne bi i sklonost ka poštovanju činjenica.

Slabo slažem pasijans, novine ne čitam, pa ondak zalegnem tako i zamišljam sve makar šta...Obavezno za čitanje: Deda Stevina škola života – Finansije u posranim gaćama

Slabo slažem pasijans, novine ne čitam, pa ondak zalegnem tako i zamišljam sve makar šta. Najslađe mi da maštam kako ove naše političare privodim u bircuz na divan pa im svašta kažem dok kašljucadu i grcadu od ljute dudovače. Jer, to je recept. Naliješ ih dudovačom, pa na repliki sami sebi jebedu mater.

Vaistinu.

Baci pogled: Umetničke slike na bočnim ivicama stranica knjiga.

A možete li vi ovo da uradite na svom tabletu ili e-čitaču?

Što reče brat Toda: “A možete li vi ovo da uradite na svom tabletu ili e-čitaču?”.

Malena doza potpune magije: izolovane vokalne deonice onog ludačkog šesnaestominutnog potpurija na albumu Abbey Road. Mene to gađa u tanak živac jer taj potpuri smatram jednim od vrhunaca muzike uopšte, u svim kategorijama, a kada je reč o opusu Bitlsa, biram upravo to mesto.

A kad smo već kod Abbey Road, znate li da su postavili kameru na onaj pešački prelaz i okačili je na net? Evo, pa gledajte kako se ljudi ajdaraju dok prelaze ulicu.

Preporuka za čitanje: Slaganje hrane, vina & budalaština – traktat o vinskom snobizmu.

…Verovatno će se autor citiranog teksta postideti ako pročita ovaj moj komentar, jer će saznati da kiseline u vinu NEMAJU MIRIS, ali ono što me zaista čudi jeste da neko može da napiše onaj drugi deo citiranog stava – jer salata od govedine nema nikakve veze sa pilećom salatom, ruskom salatom ili salatom od morkih plodova, a da ne govorim o zelenoj salati prepunoj sirćeta!

Ja odavno govorim da Glugenije Svemogući zna više o vinu nego ti mudroseri.

A ima još.

Završio sam Medicinski fakultet! Šta sad da radim?Mujo pozove Hasu telefonom:

– Alo, Haso! Završio sam Medicinski fakultet! Šta sad da radim?

– Završio? Kad pre, hajvane! Ajd’ sad razmontiraj skelu i prebaci je na Ekonomski!

Ako vam se baš i ne čita, postoji druga perfektna danguba za nedeljno popodne:

20 Fantastic Photography Documentaries On YouTube

Upozoravam da je prilično zarazno, a da sve u zbiru traje malo više od jednog popodneva (tačnije, oko 18 sati). Ali, ako se upecate, sami ste krivi.

(tnx Milan via oldwave)

Pazi sad.

............emžarko, kad se sad nisam šlo...........

Komentarisao bih ja ovo, ali nadvladala je mentalna blokada. Ako možete, pomozite.

Tvoji su kapc’ teeeški.

Ti spavaš. Ti sada spavaš.

Setih se nedavno antologijskog vica bez veze.

Kao prvo, ovo nije griz, nego hamburger!Ide pandur ulicom i jede hamburger. Prolazi neki klinac, pa kaže:

– Čiko! Daj griz!

– Kao prvo, ovo nije griz, nego hamburger. A kao drugo, ja nisam Čiko, već Zagor.

Iz priručnika za idealne očeve: kako navesti dete da pojede zalogaj onog što sami ne biste pojeli ni da vam plate.

Biće kako ja kažem.

Neki kuća, neki poso, neki poso, neki kućaNeki čekaju; neki preduzimaju. Neki traže; neki su već našli. Neki lobuju; neki driblaju. Neki se žure; neki bi radije polako. Neke boli uvo; neke boli nepravda. Nekima smo dužni; nekima smo obećali. Neki gledaju; neki su zažmurili. Neki pitaju; neki ćute. Neki rade; neki zarađuju. Neki jedu voće; neki jedu govna. Nekog ste prepoznali; nekog ste izmislili. Nečije je dogorelo pre zore; nečije je dospelo u zoru. Nekih nikad da se otarasite; nekih nikad dosta. Neki su besni, a neki optimisti preko svake mere. Neki ne znaju šta će od svoje glave, a neki vam žele ugodan ručak.