Jedna na dan (128): 6. avgust 2012. (ret.)

Prva etapa puta je izvedena po stazi koju nikad nismo pohodili iako celog života živimo u Banatu. A usput smo nailazili na neka čudna mesta…

Rešio sam da neću da vam prikažem prvu fotku s puta: to je veliki i prilično idiotski spomenik Rokiju Balboi, imaginarnoj vucibatini koga je boks prizvao pameti (gospode bože… ali bilo je baš tako). Kako se i zašto desilo da mu građani Žitišta podignu znamenje, meni baš i nije najjasnije. Ako sam i stao da fotografišem spomenik, nisma stao ni da popijem kafu, jer bilo je vrelo prepodne i savladali smo premalo od puta od Kikinde da bismo već sad pravili pauzu; minus za turizam Žitišta.

E, zato smo ušli u Banatski Sokolac i tamo fotografisali Boba Marlija:

Jedna na dan, 6. avgust 2012: Borac za slobodu sa gitarom u ruci...

(pogledaj veću fotografiju)

Banatski Sokolac je kasaba od 300 duša, mimo puta. Ko želi da ode autobusom iz sela, mora da izađe oko 500 metara do magistrale kako bi stigao na autobusko stajalište; ista stvar i za dolazak. Međutim, agilni meštani su poodavno osmislili da naprave neko čudo tokom leta: festival muzike Rock Village koji traje tokom jednog vikenda sredinom avgusta. Baš smo videli te večeri u Beloj Crkvi, dešavalo se onog vikenda kad i Nišvil. Štaviše, Osibisa je stigla i do Banatskog Sokolca! I podigoše spomenik Bobu Marleyu, jedini u Evropi! I sad možemo da nabrojimo sve što osim šezdesetak kuća postoji u selu: dve kafane (videli smo jednu), dve prodavnice (nijednu, osim ako onaj frižider ne pripada prodavnici umesto kafani), školicu u čijem dvorištu stoji Bob Marley, Hot smile a da li imaju ambulantu, boga pitaj.

Znate šta: nema ovde neke velike priče. Planirao sam da ga nađem i našao sam ga.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs upNote

2 komentara na temu “Jedna na dan (128): 6. avgust 2012. (ret.)”

Komentari su onemogućeni.