Retrospektiva: najpopularnije u aprilu 2011

Hajde da vidimo kako se kotira sadržaj koji sam vam spremio u aprilu. Slede najpopularniji članci onako kako ih je video Google Analytics.

Ne vredi plakati, nego udri u pisanije...Najpopularniji prilozi u aprilu 2011 su bili sledeći, u opadajućem redosledu:

1. Prelistavam novi National Geographic – Naslov govori dovoljno; prelistao sam aprilski broj NG-a.

2. Kako se ne pravi sajt radio stanice – Nije na čast nikome, ali izgleda da se desilo neko komešanje u varoši. Baš da vidim šta su izmenili od onda… Ništa. Nisam se ni nadao.

3. Mojih 125, priča 1: Sasvim logičan početak – Priča o albumu Breakfast in America grupe Supertramp.

Kad administrator zadrema, onda mu Zappa celu noć svira na uvce...4. Hakovan sajt odeljenja za visokotehnološki kriminal – Manje-više interaktivna priča: dok su dripci provaljivali na sajt zato što administrator ne zna da ga zaštiti, ja sam bio dežuran i skidao slike ekrana.

5. Mojih 125, priča 2: Odavde nema izlaza – Priča o prvom solo albumu Davida Gilmoura.

6. Kad pesma promeni vlasnika – Priča o pesmi Hallelujah Leonarda Cohena i o verzijama koje su je pomerile dalje nego što je to autor mogao da učini.

7. Mojih 125 — Predgovor – Uvodna priča o motivima koji su me nagnali da krenem u projekat “Mojih 125”.

Kad krađa postane prekršaj...8. Retoričko-pravno-hirurška dilema – Ako sam i ciničan, neka se zna da nisam prvi počeo: komentar cirkusa koji je napravilo tužilaštvo, jer ej na kraju ispalo da krađa velike love predstavlja prekršaj.

9. Epidemija ulične mržnje – Lično iskustvo sa ulično-pijačno-šalterskim padobrancima, komandosima i ostalim spomeničarima koji zaseravaju moj maleni svet.

Šta mala deca prvo nauče (osim da nekake u gaće)10. Stotinu (ne baš) veličanstvenih – Komentar na stotinu priloga na Suštini pasijansa za 420 sati i poukama koje su se usput zakačile o mene.

11. Camera obscura – Reč o prapočecima koji su utvrdili načelo fotografije.

12. Razlika između rudara i livca – Izgleda da je uspelo: bar nekoliko desetina čitalaca će od sada znati, a možda i raširiti znanje da onaj na staroj novčanici nije Alija Sirotanović.

13. Deca sviraju – Video klip dečijeg orkestra iz NDR Koreje koji su toliko maleni da jedva Ma, nema to veze...drže gitare koje sviraju. Konotacija koja je podsetila na mučenje životinja pri dresuri u cirkusu.

14. Dvanaesti dan (?) – Komentar na pročitanu knjigu.

15. Malo se zaneo tokom maskiranja za noć veštica – Video klip o idiotu kakvog majka više ne rađa.

Da lije to bio autoportret ili je reč o poseti vanzemaljaca?...16. Grafit kojeg više nema – Stara priča o jednom grafitu i o objašnjenju autora šta je to  zapravo bio nacrtao.

17. Optički kabl nije od bakra (sreća naša) – Priča o tome kako su agencije dosoljavale vest koja je i sama po sebi bila dovoljna.

18. Nedostajuća pitanja na popisu – O nekim dilemama poke će postati aktuelne kad nas uskoro sustignu popisivači.

Čak je i Čak shvatio...19. Kao suze na kiši – Prisećamo se jednog od najefektnijih monologa u istoriji kinematografije i filma Blade Runner, odakle je preuzeta sekvenca koju gledamo.

20. Odškrineš vrata, a bujica ih izvali – O opasnostima koje kriju nespretno izrečene i još nespretnije prenete reči najpoznatijeg lingviste Srbije.

Fotke dana ću posebno, ali biće to konotirano iz ličnog ugla. To ćemo sutra.

Idemo dalje. Hvala na eventualnim komentarima.

2 komentara na temu “Retrospektiva: najpopularnije u aprilu 2011”

Komentari su onemogućeni.