Dodajte patinu vremena fotografiji

Efekat starenja je prilično popularan u obradi fotografije. Ima tu trista trikova, viđao sam savete na više mesta, ali nisam se okušavao. No, juče sam na blogu ExDesign video preporuku za jedan online servis koji može da posluži za prvi nalet inspiracije u pravcu “nasilnog starenja” fotki. Kako god, ne boli da probate…

Servis na sajtu vintageJS je besplatan i jednostavan za upotrebu. Pošaljite sliku (klik na strelicu nagore) i ona će biti učitana u prosti interfejs sa nekoliko kontrola. Igrajte se do mile volje, a kad budete zadovoljni, kliknite na Save Image. Da biste preuzeli sliku u lokal, setite se sami da kliknete desnim tasterom miša na obrađenu fotku, pa birajte komandu Save Image as… ili neku odgovarajuću, kako to već glasi u vašem veb pregledaču. Ciljna fotka će biti smanjena na visinu od 600 tačaka –nije bogzna šta, ali je dovoljno za igranje.

Čisto poređenja radi, evo smanjenog uporednog prikaza tri fotke koje sam tamo obradio.

VintageJS.com - fotka by Grba

VintageJS.com - fotka by Grba

VintageJS.com - fotka by Grba

Mala kvaka je u tome što sajt podrazumevano zadržava vašu fotku u javno dostupnoj kolekciji; zato gledajte da slike koje tamo obrađujete ne budu privatnog karaktera, a pogotovo ne kompromitujuće Angel Ako ne želite da one budu deljene javno, isključite poslednju stavku Add to “Recent Images”.

(Via)