Utovar nedeljom, 20. maj

Nemate kud? Imate kud. Pitanje je samo želite li baš tamo…

Pošto ovo nije film u kome glavnu ulogu igra Džon Vejn, pa se plitka gluma može prihvatiti zarad šarma i ikonografije, to ću ovog puta da se izjasnim da mi nijedan od te dvojice kauboja nije po volji. I to ide do te mere da mi je svejedno. Žao mi je, ali vi, koji ste se primili na iluziju da između njih postoji razlika, nećete nikad imati moje saosećanje jednom kad vaše iluzije budu razvejane vetrom.

Ko je priznao da je gledao, ko nije… Bar smo zavirili. U sredu smo svi bili zgroženi duelom predsedničkih kandidata: i to osećanje je prvi nacionalni konsenzus postignut u poslednjih nekoliko godina. Oni koji su afirmativno govorili o bilo kojem od dvojice ponuđenih ludaka, kada saberete na gomilu one koji zaista misle to što govore, pokazuju se kao bedna gomilica kojoj ne vredi objašnjavati bilo šta. Oni bi zaista skočili u bunar da to njihov pulen zatraži od njih. Problem je u tome što bi oni hteli da i mi skačemo za njima.

Sve je to pitanje vitalnosti. Ideje i rezultati su ionako nebitni, jer prvo niko ne pamti, a drugo niko ne proverava.U stvari, mislim da imam rešenje, ali đavo da me nosi, kasno sam ga se setio.

Pazi ovako: mogli su lepo da daju mandat Krkobabiću, pa da nam on svima podeli penzije (onim svojima može i peMzije, ne marim), pa da nam svima bude lepo i da sve ide svojim tokom.

A? Molim? Šta nerealno? Šta koješta? O čemu vi to? Pa to je apsolutno jednako realno kao i obećanja ove dvojice. Na stranu što Krkobabić pokazuje da je daleko vitalniji od obojice.

Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno.

Keith-Richards-still-alive

Na Internetu možete odabrati da budete šta god poželite, recimo da budete drugačiji nego u stvarnosti. Vrlo interesantno, mnogi ljudi odaberu da budu glupi.

Pošaljite sliku i sačekajte da vam online servis napravi mozaik od nje. Svaki element mozaika je sličica uhvaćena negde na Mreži. Evo primera:

Original i obrada. Klikni na ovo da odeš na servis.

(pogledaj mozaik pune veličine)

Rambo Amadeus je rešio da postane Zeleni: iz ekoloških razloga nije više Svjetski Megacar, nego je rešio da bude Kilocar.

NARAVNO da u Kini nema pasa lutalica. Uostalom, kad ste vi u Bosni videli jagnje lutalicu?

Da, znam da je nedovoljno. Predlažem da svako od vas dopuni ovaj utovar nedeljom sa po jednim prilogom u komentaru. Navalite.

A vi, kojima je dovoljno: prijatan ručak želim. Čak i ako ste se navukli na onu dvojicu, kako već da ih nazovem.

2 komentara na temu “Utovar nedeljom, 20. maj”

  1. Бели листићи прошли цензус. Колико празних места треба да добију у скупштини? Народ је јасно гласао да на тим местима не жели да види никог, и та места има да буду празна.

  2. …zgroženi duelom predsedničkih kandidata…

    A oni što dadoše svoju podršku ovom ili onom, samo su ukaljali svoje ime (ako su još i imali šta da ukaljaju)…

Komentari su onemogućeni.