Fotografija dana, 23. jul 2011

Veći deo dana je protekao bez šanse za fotografisanje u lovu na jednu na dan.

Tačnije, bilo je oho-ho prilike za fotografisanje, nego to ne bi bile fotke za prigodu ove potrebe. Bili smo u Beogradu i sreli se sa Rasejanima, provodeći sa njima nekoliko sati u prijatnom ambijentu jednog restorana na Zvezdari.

Boravak u Beogradu smo iskoristili da skoknemo do jednog od onih tržnih centara, gde sam kupio novi netbook za Anu – taj će joj služiti u Novom Sadu. Pre toga ću ja malčice da prodrndam mašinu pripremajući je kod kuće, a zatim i koristeći je dve nedelje na putu u avgustu.

Fotografija dana za 23. jul 2011.

Ovaj računarčić nije od čokolade, kao što ovde izgleda Winking smile mada ima crvenu karoseriju, nego sam upotrebio neki LR predložak za obradu koji mi se dopao za priliku. Krug svetla sam ja napravio baterijskom lampom, a kratka dubinska oštrina je takođe izvedena namerno. Namerno je izveden i ovakav kadar: nisam imao nameru da pravim prospekt ili reklamu za našeg novog mališu.

Da li je mišn akomplišd ili nije, teško je reći, jer je fotka izvedena spontano; uvek fotografišem novi hardver, jer to mi posle dođe kao podsetnik o datumu kupovine. Tu tradiciju sam poštovao i ovog puta; a to malo obrade nije bilo teško izvesti.