Fotografija dana, 7. jul 2011

Danas beše ono što se zove “spor dan”. Fotka je samo test; izvinjenje.

Ubila me vlaga, a zbog celodnevne blage glavobolje nisam izlazio na vrućinu do pet sati, kad me je Ana provela po gradu u potrazi za nekakvim tapetama. A glavobolja, koja je prošla možda tek posle deset uveče kad sam se najzad smilovao da popijem kafetin, uzrokovana je mojim započetim pokušajem da se skinem sa kofeina (a zašto je tako, pročitajte ovde).

Pošteno, danas sam bio najbliže preskakanju fotke dana otkad je ovo započelo. Nije mi se smučilo fotografisanje, nego nisam uspeo da organizujem ono što sam zamislio (biće…), a nikako se nije nameštala prava tema, sama od sebe. Negde kasnije popodne, uočio sam da sam nepažnjom ostavio otisak palca nasred objektiva, ama izgleda kao da sam ga uflekao namerno… I tada sam se setio kako sam jednom ranije imao ozbiljan problem sa rezultatom slikanja jer nisam na vreme primetio fleku. Hteo sam da ispitam oštrinu neke fotke pre čišćenja i trebao mi je motiv koji ima dovoljno detalja. I setim se.

Uključio sam svetlo na prednjoj masci kućišta glavnog računara (što inače ne radim), postavio aparat na mali tronožac i napravio ekspoziciju u trajanju od jedne sekunde. I zaista, fleka na objektivu je uzrokovala da izgubum oštrinu: štaviše, aparat nije mogao da postigne izoštravanje. Čim sam izbrisao fleku, aparat je živnuo… Fotka je banalna, ali neka ostane kao beleška i podsetnik da valja paziti na čistoću stakala…

Fotografija dana za 7. jul 2011.

A, nemam šta više da pričam. Ovo nije dostojno prave teme, pa zato mišn NOT akomplišd. Šta da se radi: spor dan. Danas sam izvadio fleku sa objektiva; sutra vadim fleke u rezultatima.

Komentari su onemogućeni.