Prozor mora pasti!

Količina socrealističkog optimizma u ovoj sekvenci je tolika da je to nepojmljivo. Ajd’ lepo da svi šta je drug Tito naredio, da posle ne bude da sam ja to rek’o. A kad drug Tito naredi, ima da se gine uz pesmu i juriš!…

 

A ko preživi, poslaćemo ga posle na Sremski front.

3 komentara na temu “Prozor mora pasti!”

  1. Нешто ми у тој сцени не изгледају као да их је ухватио онај ужагрени оптимизам по читавом телу. Више делују натмурено.

    Него, све ми се чинило да је потпис на тој цедуљи дао крила читавој индустрији значки са Тилетовим потписом, насталој убрзо након што је овај бацио кашику. Што је можда и тако, али оно на значкама није било ни налик овом потпису на цедуљи. Башка ћирилична варијанта значке, настала ваљда графолошким надахнућем… не сећам се да сам игде видео да је Тиле нешто написао ћирилицом.

    1. Ćirilična verzija značke? Da ne misliš možda na ovu značku? Sećam se da su mnogi mislili da tu piše, malim ćiriličnim slovima, то (do vraga i pogrešan kurziv u fontu), a zapravo je pisalo malim latiničnim slovima tito, sve sa crtom koja je spajala dva t i usput kompenzovala nedostajuću tačku na i. Beše i ona značka sa dugom varijacijom potpisa koja je demistifijovala tu misteriju, jer tu se lepo vidi da latinicom piše JBtito.

      1. Бемлига, нисам то никад ни покушао да набавим, ни у једној варијанти. Знам да се једна продавала као ћирилична, а нисам баш загледао шта је.

        Ма, лажњак и овако и онако.

Komentari su onemogućeni.