Strip na samolepljivim ceduljama

Ovaj online strip je nastao sasvim slučajno. Razvio se neverovatno. Jedan je od najboljih satiričnih dnevnih serijala koje sam ikad video.

Savage ChickensViše ne znam kako sam naišao na strip Savage Chickens. Moguće je da sam našao link na nekom eklektičnom portalu ili sam negde našao unakrsnu vezu na sajtovima stripova koje već pratim. Tek – zarazio sam se momentalno.

Doug Savage je zanimljiv mladić koji nije hteo da se pomiri sa monotonim životom kancelarijskog pacova, sve sa migrenama kao glavnim začinom. Jednog dana je u afektu nacrtao karikaturu dva pileta na post-it cedulji – i tako je počelo.

Marketing ChickenTako se i nastavilo: najčešće na jednoj, a ponekad na nekoliko nastavljenih cedulja, autor beskompromisno opisuje savremeni svet oko sebe na način čija suptilnost je baš na pilećem nivou. Ta sirovost je očaravajuća: na kraju, kako autor sam kaže, ličnosti su se spontano razvile i postale arhetipovi raznih situacija modernog života. Tu se nalaze originalne ličnosti kao što su Marketing Chicken, Zombie Chicken, Poet Bot i Timmy Tofu, ali i belosvetski poznate face poput Sigmunda Frojda, Čaka Norisa i Mr T.-ja.

Jedan od dnevnih stripova

Možda nije Dilbert, ali Bogu hvala što je tako. Iako začet sa sličnom idejom kritike korporativnog života, Savage Chickens širi svoje dejstvo na sve sfere društva. Pogledajte za primer, osim prenetih uzoraka, i stripove u grupi Most Visited u desnoj šlajfni na blogu.

Živa istina...

Strip Savage Chickens postoji kao blog i kao mailing lista, tako da možete birati kako ćete konzumirati dnevne doze, ako se odlučite za to: možete se pretplatiti na dnevnu e-poruku, mada je danas udobnije da koristite neki RSS čitač u kome ćete se pretplatiti na feed. Prosti surf je uvek rezervna varijanta.

1 komentar na temu “Strip na samolepljivim ceduljama”

  1. Izvrsno upozorenje! 😀

    Moglo bi konstantno ići na većini naših programa.

Komentari su onemogućeni.