Utovar nedeljom, 6. maj

Jeste li odlučili kakav ćete doprinos dati  – ili ste ga već dali – ovogodišnjim parlamentarnim i predsedničkim izborima? Jeste li prepoznali sve lažove pre izlaska na biralište?… Pa nije valjda tako teško prepoznati lažova?…

Birajte do mile volje. I nemojte niko da vam sugeriše šta da nacrt… uradite sa sadržajem svojih listića kad izađete na glasanje. A? Šta? Već ste bili? Svaka čast. Ja se još dvoumim između kandidata.

Opcije su razne, brojene, politički zrele i nadahnute željom za dobrobiti Srbije.

Koga biste od ovih najradije izabrali?

Kako se pravi popara

Vreme je da se naviknete na ona jela koja ćete moći da priuštite sebi nakon ovih izbora.Nađite komad suvog hleba, isecite ga na kockice i pustite da se još prosuši. Možete čak da ga dosušite u rerni, ako imate struje. Posle stavite malo vode na vatru, posolite i dodajte kocku putera… hm, kocku margarina… ama, kašičicu masti. Kad provri, dodajte malo mleka, ubacite hleb toliko da ogrezne i sačekajte da opet provri. Dodajte malo švapskog sira koji ste napravili od pokvarenog mleka. ako niko ne gleda, dodajte i malo skorupa sa mleka koje se još nije pokvarilo. Ili kiselog mleka.

Ama, dodajte bilo šta što će tu masu učiniti jestivom; najbolje bez dodataka, navikavajte se polako na pripremne radnje za ulazak u EU. I pazite da se ne ispečete: jedite kad se malo ohladi. Najbolje je jesti drvenom kašikom iz zemljane posude.

Iduće nedelje bismo mogli da krenemo sa katalogizacijom jestivog šumskog i livadskog korenja.

Pazi samo fotku:

Pozdravni let šatla Enterprise nad Menhetnom

A ovde ćete naći i fotku pune veličine.

Reč je o pozdravnom letu šatla Enterprise, onog koji nikad nije leteo u svemir, iznad Menhetna. To ga NASA predaje muzeju vazduhoplovstva koji se nalazi negde uz reku Hadson, na nekom rashodovanom nosaču aviona.

Dobre navike nastaju tamo gde se pruža otpor iskušenju.

Vest je osvanula kao čudo. Ali, pokazaću vam da ni o kakvom čudu nema govora.

Situacija analogna srpskoj tajkunskoj praksi.Trogodišnji klinac iz Kine je težak 60 kg, što ga čini otprilike pet puta težim od prosečnog vršnjaka. Rođen je kao normalna beba, a onda se provalio sa tri meseca života i od onda samo jede i jede. Za obrok pojede više nego njegovi roditelji zajedno. Pokušavali su roditelji svašta, ali kad nema šta da jede, mali se dere i plače, pa nemaju kud.

Zašto bi to bilo čudno? U Srbiji ima još boljih primera. Firma osnovana u januaru, učestvovala na tenderu u martu, kupila pola državne firme u septembru, u novembru prodala nerentabilni deo imovine državi za veće pare nego što je kupila sve. I već sledećeg januara pokaže prst ponosno podignut u pravcu neba na svaki upit javnosti o poreklu novca.

Tri su problema u ovoj priči. Prvi problem je što je to parafraza koju ste do ovog časa smatrali istinitom pričom. drugi problem je što ćete i preko te činjenice opet pomisliti na neku kompaniju čija priča neodoljivo podseća na ovu. A treći problem je što kad bih sakupio vaše rezultate, na tom spisku bi se našlo desetak firmi koje bi očigledno pokazale obrazac da zaista nije važno ko će pobediti na izborima. Kako god okreneš, najebali smo, jer ovima još uvek nije dosta.

Kakve to veze ima sa debelim mališanom? Prekasno je da vam objašnjavam.

Keith Moon (1946 - 1978)Keith Moon, legendarni bubnjar grupe The Who, preminuo je davne 1978. godine. No, to nije smetalo organizatorima XXX Olimpijade u Londonu da ga stave na VIP listu zvanica na svečanom otvaranju. Doger Daltrey poručuje organizatorima da ništa nije nemoguće: neka oni za svaki slučaj pripreme sto na tri noge bez ijednog čavla, malo sveća i staklenu kuglu, pa ćemo videti šta se može.

Dali trenicu Stiviju Vonderu. Pipa on, pipa, baci trenicu i veli: "Nikad u životu ništa gluplje nisam pročitao!"Prilog koji sam dobio od Borisa:

Bog je ljubav.
Ljubav je slepa.
Stivi Vonder je slep.
Dakle, Stivi Vonder je Bog.

Rekli su mi da nisam niko.
Niko nije savršen.
Znači, ja sam savršen.
Ali, Bog je savršen.
Znači, ja sam Bog.
Ako je Stivi Vonder Bog,
ja sam Stivi Vonder.
Bože, što sam slep!

Da se preslišamo.

Čovek koji misli? Pleonazam. Čovek koji ne misli? Marva.

Koju god odluku da ste doneli, čestitam.

A ako vam se ne jede popara, i to je u redu. Sedite i razmislite šta ćete, jer vašu penziju neće imati ko da zaradi.

A sad ono najteže: razmišljanje. Jebi ga, nema alternative.

Možda vam se to sve čini kao iluzija, a možda i kao neka nadstvarnost. Kako god, neki će na slavski ručak, a neki će da poste jer nemaju izbora. Vi ste pred računarom, što znači da se ili spremate za ručak ili ste već ručali. Nadam se da ćete iz ovog dana izaći mirne savesti jer niste birali između većeg i manjeg zla, nego ste svojim delom nad listićem nagovestili ono što će se desiti tokom sledećih izbora.

Pa, ako je tako, prijatan ručak vam želim.

$#$