Podsetnik

Zadržite osmeh na licu i tako prikrijte patnju sopstvenog nedostatka želje za borbom protiv ljudske gluposti.Iz razloga koje nisam u situaciji da navedem, prinuđen sam da podsetim vas, redovne posetioce, na osnovnu premisu ovog bloga. Ovo je čisto kopiranje jednog od osnovnih akata Suštine pasijansa. Takoreći plagijat. Nekad se govorilo “original falsifikata”, ali to je neka druga priča.

– * –

Nije da su drugi željni da saznaju više. Većina nije, jer ponekad je tako jebeno teško obraćati pažnju na detalje. Većina su krdo. Ne žele da znaju više ništa. Čak ni ono što su nekad mislili da znaju. Razmišljanje je najteža disciplina poznata ljudskom rodu i zbog toga tako malo ljudi uopšte pokušava da razmišlja. I opet, većina se nada da neće nikad morati ni da pokuša.

Gazite po drugima. To je uvek moderno. Posebno prija to što tada niko neće primetiti sve o vama.Takvi, međutim, nisu problem. Bili krdo ili ne, makar ne smetaju nikome. Meni smetaju oni koji glume da umeju da razmišljaju i razmeću se time. Njima je teško stati na put jer svoje delovanje zasnivaju na poluistinama. A kao što znamo, dok je laž lako raskrinkati, poluistinu je jako teško uhvatiti. To, međutim, ne znači da kvazi-znalcima treba popuštati. Baš naprotiv: napadaću ih dok god se sami ne raskrinkaju i dok se poluistina, najveće zlo društva, ne polupa njima samima o glavu.

A po kom osnovu sam ja to pozvan da lepim etikete na budale? Ne umem da odgovorim na to pitanje. Zapravo, umem. Ali, zvuk tog odgovora liči na reči tih drugih. Iz tog razloga biram da se krećem okolnim putem. Da biste prepoznali te korake, morate da znate da čitate između redova. Svakako, morate i da želite to da činite.

Da biste razumeli suštinu pasijansa, moraćete da izdržite mnogo toga neprijatnog. Čak i tako teška iskušenja kao što je pogled u ogledalo.

Hvala na strpljenju.

– * –

Mada, neuporedivo efektnije je reći hvala – pod navodnicima.

Važno je REĆI "hvala". Nije važno i misliti tako. Dakle dž, ergo đ. Zapravo svejedno.

$#$

2 komentara na temu “Podsetnik”

Komentari su onemogućeni.