Potrovaše nas, zlikovci!

Jednočinka inspirisana napisom u tabloidu Teklić °

To nam posipaju ovaj... kont.. komtr.. kemtrejlsa...Jul, nedeljno prepodne; sunčano vreme. Pastoralna slika jedne tarabe između dva dvorišta. Bila bi tišina – ali iz jednog dvorišta dopiru zvuci metle praćeni jedva artikulisanim glasom. Uz malo pažnje, najzad prepoznajemo salvu standardnih psovki iz srpskog nacionalnog folklora.

– Živka, jesi li zgotovila ručak?

– Ma kakav ručak, crna Perso, celo dvorište mi posuto nečim što podseća na kemtrejls!

– Iju, iju, gle stvarno! Crna ženo, pa šta ćeš sad? Pa to ne može da se očisti! Javili na Pinku!

– Ne znam, mora da je to opet onaj stratosferski geoinženjering iz aviona, što je pisalo u feljtonu u Tekliću!… A u tvom dvorištu nema? Nema, dabome, znala sam! Tvoj Živorad ima ujaka u Kaliforniji, mora da je zato!…

Žuta bubamara! Jai! Žuta! To je mama od krilatog deteta! Pa šta sad mi Cigani da radimo? – E, ali zato sam ja juče u dvorištu našla žutu bubamaru!

– Iju! Bože me prosti! Pa žute bubamare su radioaktivne! Nisi to znala? Nakljukaju ih barijumom i anodnim kvaziljubičastim sodijum-potasijum natrijum-kalijumom! U kombinaciji sa kosmičkim zracima i onim što nam emituju sa tih predajnika, ono, kako se zove… Da: ge e sem!… Eno, kumu Stevi crkao onaj vučjak što je bio šampion države 1989… To sve od tog zračenja, mada kum kaže da je od tih kompjuterskih virusa, zarazilo i vučjaka! Može biti i to, ali ja ti se to ništa ne razumem u te kompjutere!…

– I to sve zbog ovih kemtrejlsova što posipaju?

– Pa da!

– Potrovaše nas zlikovci!

– Nema nam spasa!

– E ima, vala! Znam ja lek, pokojna ujna me naučila još kad su nas ono gađali radioaktivnim česticama iz avaksa! Ovako: da umešaš ulje noćurka i koloidno srebro sa malo zeolita; kad ogrezne, pospi obilato kineskim reišu gljivama (da, znam da je ‘reišu’ japanska reč, ali gljive su kineske, eno piše u Tekliću) prethodno proprženim u ribljem ulju. Kad se sjedini od stajanja (treba jedno dva dana), turi omega 3, 6, 9, 12 i 15 masne kiseline u to, pa svako jutro pet supenih kašika progutaj našte srca, po pola sipaj u svako uvo uveče u pola sedam i opet u pola osam, a jednu supenu kašiku turi na donji stomak i trljaj dok ne upije; može i odnazad, da prostiš, ali bolje spreda, pogotovo za muške. Pomaže sigurno!

To nam se svete što nismo 'teli u onaj NATO, pa oćeju da nas potruju!...– Hvala ti, Perso moja rođena!

– To je sve zbog onog što nismo ‘teli u NATO, pa nam se svete!…

– Neće ni oni doveka, ime im se zlikovačko zatrlo!…

– Neće!

– Nego, imaš li šolju brašna na zajam?…

(Zavesa)

(Via)

—–

° Ako je sudija isto što i sudac, onda je kurir isto što i…

…teklić.

2 komentara na temu “Potrovaše nas, zlikovci!”

Komentari su onemogućeni.