TEDx Belgrade

Beograđani, zavidim vam. Sutra se u vašem gradu održava direktni prenos dela konferencije TedGlobal 2011.

Ovaj tekst i logo prenosim doslovno, sa adrese .

[EDIT, septembar 2011: Adresa više nije aktivna…]


Šta je život? I kako možemo da živimo bolje? Od tajni bioloških procesa koji se dešavaju u našim telima do kulturnih predstava u našem društvu; od tehnologija i resursa koji život čine mogućim i lepšim do tema koje definišu našu humanost – ili joj prete: TEDGlobal 2011 će slaviti život u svim formama.

TED Global 2011 će se održati u periodu od 11. do 15 jula u Edinburgu u Škotskoj.

U galeriji O3one TEDxBelgrade će u sredu 13. jula direktno prenostiti sesije 4, 5, 6 i 7 TEDGlobal 2011 konferencije. Ulaz je slobodan.

Potvrdite svoje učešće na Facebook stranici ovog događaja.


Uzgred… Za ovo sam saznao prateći ovaj blog preko ovog portala. Bila bi i Suština pasijansa tamo, ali iz nekog razloga ovaj blog nije administratorima po volji, jer ni posle tri prijave nisu prihvatili moj blog na spisak. Pretpostavljam da je to zato što dva prethodna bloga koja sam vodio na Blogspotu nisu preživela, pa sad admini misle da neće preživeti ni ovaj. Pa, dobro, šta da se radi, to je njihovo pravo; ja svakako ne mogu da objašnjavam tim ljudima šta se sve promenilo u mom životu u poslednje vreme i zbog čega mi je Suština pasijansa toliko važna.

Uh. Upravo sam uhvatio sebe da lažem.

Mogu da im objasnim, ali ne želim. Prijavljivaću im blog svakih petnaest dana dok nekome od nas ne dosadi.

4 komentara na temu “TEDx Belgrade”

  1. Hmm, let me guess – plaše se da ćeš prozivati marketingaše, lajf koučeve i ine mudobubrežare? 🙂

    1. Iskreno, ne znam. Sva je istina da je prva prijava prošla mimo pravila da blog bude funkcionalan bar tri meseca (bio je aktivan dva meseca i imao je preko 200 priloga). Sad, mogu da sudim o tom pravilu, ali zlatno pravilo nauke i umetnosti veli da ko ima zlato, određuje pravila.

      Pokazaće se da je moja skepsa povodom tzv. blogosfere bila opravdana. Ili se neće pokazati. Dovoljno je da sedim i ćutim; ukoliko budem čekao dovoljno dugo, ispašću kriv za nešto. E, zato se i ne uzbuđujem.

  2. Prijavljivaću im blog svakih petnaest dana dok nekome od nas ne dosadi.

    A kad prihvate prijavu, onda ga prijavljuj na svakih 10 dana! 😀

  3. Samo jedna korekcija – TEDx Belgrade će da bidne u septembru. Ovo sa “uživskim” prenosom sesija sa konferencije “TED Global” je samo(?) “mamac” za septembarski događaj (i kasniji oktobarski TEDxYouth@Belgrade)

Komentari su onemogućeni.