Jedna na dan (45): 15. maj 2012.

JEDONIZAM (im. m. –zma): posebna grana hedonizma čiji sledbenici upražnjavaju uživanja u sferi jedenja.

Sa Banetom se motam već mesecima, nikako da se sretnemo i ispričamo kao ljudi. Taj susret je najzad upriličen (posle jedne perfektne epizode sinhroniciteta°) i to u restoranu koji obojica volimo da pohodimo: mirno i tiho mesto, dobra klopa, čestita usluga, pristojne cene. A u jedonističkim pojedinostima, to je izgledalo ovako:

Jedna na dan, 15. maj 2012: maličak roštilja, meze onako usput

(pogledaj veću fotografiju)

Ama, znam da je fotka banalna i da vi sad mislite da sam je ovde stavio samo da bih vas provocirao. No, to mi nije motiv: naprotiv. Stalno sebi dokazujem da slikanje hrane nije nužno tako složen čin kao što mnogi tvrde. Da, znam da ovo nije fotka dostojna nekakvog kataloga, ali to i nije bio cilj. Hteo sam da mi zamiriši sa slike, to je sve. Ne znam kako vama, ali ja sam u tom pogledu štogod subjektivan. I zato…

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Formirao sam prostor za prikaz gomile nezdrave (dakle: veoma ukusne) hrane na ovalu koji smo natenane spucali tokom tročasovnog susreta. Malo tamnija slika i malčice preoštreni detalji imaju funkciju privlačenja oka, u čemu možete i ne morate priznati da sam uspeo. Tesan kadar je nameran, jer tako izgleda da hrane ima više (eksploatišem psihološki efekat želje za obiljem). Najzad, dokumentovao sam svoj dan, što nije baš tako ni blesav čin.

Sve mi liči da se kiša umorila i da ću konačno moći da se pružim u predvečernju šetnju jednog od ovih dana. Sa fotoaparatom u rukama, dabome.

________
° Tokom kratkog susreta sa Banetom pre nešto više od dva meseca, dogovorimo se da se čujemo što pre, pa da najzad upriličimo viđenje. A prethodnog dana, nešto se setim čoveka i odmah stavim mobilni na podlogu za miša, da ga nazovem čim završim trenutni poslić; mesto telefona je garantovalo da neću zaboraviti da to učinim. I tako, poslić sam završio, bilo je ostalo samo da očima proverim je li sve u redu. I dok sam to radio, zazvonio je telefon. Bio je to Bane.

2 komentara na temu “Jedna na dan (45): 15. maj 2012.”

Komentari su onemogućeni.